Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. További információkat az Adatvédelmi nyilatkozatban olvashat.

Kíméletes gyártási eljárás

Kíméletes gyártási eljárás

 

Hogyan működik a „kuktában” történő kíméletes párolás?

 

 

Kizárólag friss húst használunk fel, amely emberi fogyasztásra is alkalmas. Ezt a friss húst nyersen daraboljuk fel, majd víz hozzáadása nélkül összekeverjük a többi kiváló minőségű hozzávalóval egy nagy „kuktában".

Az edényt lezárjuk, és a masszát lassan melegítjük fel. A melegítés során a hús levet enged, így a masszát kizárólag a saját levében, kíméletesen pároljuk 95°C-on. 

Ezt követően a masszát lehűtjük, és óvatosan megszárítjuk. A 18%-os nedvességtartalom tehát nem víz, hanem tiszta húslé sűrítmény! 

A friss hús kíméletes párolásával magas biológiai hasznosságú fehérjéket biztosítunk a kutya számára, amelyek optimálisan hasznosíthatók.
A friss hús 98% hasznosítható fehérjét tartalmaz. A nagyfokú emészthetőség nem terheli meg az anyagcserét, és optimálisan megfelel kutyája igényeinek.

A masszához csak szobahőmérsékleten adjuk hozzá a fényre és hőre érzékeny vitaminokat, olajokat és gyógynövényeket. Így őrizzük meg a fontos tápanyagokat és az ízeket.
 

Mindig hasonlítsa össze az összetevőket és a gyártási eljárást

Hiszen egy táp analitikai adatai önmagukban nem mondanak semmit az összetevők minőségéről és azok feldolgozásáról! 
A PLATINUM VETACTIVE esetében épp ebben rejlik a különbség:

VETACTIVE száraz kutyatáp duzzadás teszt

Kísérletünkben azt szimuláltuk, hogyan duzzad meg a száraz kutyatáp a kutya gyomrában: A PLATINUM VETACTIVE száraz kutyatápból és egy hagyományos, extrudált száraztápból ugyanolyan mennyiséget helyeztünk egy üvegbe, és egyidőben, ugyanannyi mennyiségű vízzel locsoltuk meg.
Rövid idő múlva a hagyományos kutyatáp több mint kétszeresére duzzadt. A mi száraz kutyatápunknak azonban alig változott a térfogata.


Az összetevőknek és a gyártási eljárásnak köszönhetően a táp nem duzzad meg a gyomorban – így jelentősen csökken a gyomorcsavarodás kockázata.


További információkat találhat a hagyományos száraz kutyatápok gyártásáról tudástárunkban.


Előnyök dióhéjban

  •  95 C°-on lassan pároljuk és óvatosan formázzuk
  • az összetevők emberi fogyasztásra is alkalmasak
  •  az értékes fehérjeláncok és a vitaminok épek maradnak
  •  a táp nem duzzad meg a gyomorban
  •  egyedülálló hús illat és teljes íz
  •  kizárólag saját húslében pároljuk
  •  azonnal frissen csomagoljuk (atkamentes)
  •  nem tartalmaz ízfokozókat, valamint illat- és színezőanyagokat